maanantai 6. marraskuuta 2017

Paikallinen ja valtakunnallinen kokenut vaikuttaja valtuustoon, Nro 4


Voimakkaasti  muuttuvassa sekä kunta- että maakuntauudistuksessa vammaisten henkilöiden edunvalvonta on entistä tärkeämpää. Hyvät yhteistyöverkostot luovat oivan mahdollisuuden saada äänensä kuuluviin  ja näin pitää huolta siitä, että vapaaehtoinen yhdistystoiminta sekä vammaisten henkilöiden erityistarpeet huomioidaan eri hallintorakenteissa. Toimin tällä hetkellä Essoten vammais- ja vanhusneuvoston puheenjohtajana ja samoin Mikkelin kaupungin vammaisneuvoston sekä Esteryn (Etelä-Savon Sosiaali- ja terveysalan järjestö) puheenjohtajana. Näiden toimijoiden kanssa minulle on syntynyt  hyvät ja  luontevat yhteistyöverkostot, joiden turvin olen päässyt vaikuttamaan edellä mainittuihin tärkeisiin asioihin.

Paikallinen kunnallispolitiikka kuuluu kiinteänä osana edunvalvontaa ja se on myös yksi keskeinen tekijä, jos haluaa vaikuttaa paikalliseen päätöksentekoon. Toimin uudessa kuntaorganisaatiossa Lupa- ja valvontajaoston varapuheenjohtajana (entinen rak.lautakunta) ja samoin luottamushenkilönä niin sanotussa rakennuslupatyöryhmässä. Tämän luottamustoimen kautta olen päässyt kertomaan eri esteettömyysratkaisuista rakennettaessa sekä uusia kohteita tai peruskorjattavia kohteita. Saimme joitakin vuosia sitten yhteistyössä viranhaltijoiden sekä vammaisneuvoston kanssa Mikkeliin esteettömyysohjelman, jossa tarkemmin määritellään poikkihallinnollisesti esteettömyysasiat rakennettaessa kotikaupunkiamme.

Kuten aikaisemmin kerroin vammaisten ihmisten edunvalvonta on uudistuvassa kuntakentässämme tärkein tehtävämme. Toimin lähes 20 vuotta Mikkelin Seudun Invalidien puheenjohtajana ja tätä kautta olen ollut usean kauden Invalidiliiton liittovaltuustossa. Kuulumalla valtuustoon ja sitä kautta eri työryhmiin olen itse saanut vahvat eväät, jotka ovat tukeneet myös  merkittävästi  paikallista vaikuttamistoimintaa.

Koko toimintansa aikana Liittomme on jättänyt vahvan jalanjäljen Suomen vammaiskenttään ja tässä työssä haluan edelleen olla mukana.

Kauko Väisänen Mikkeli 63 V, Yo-merkonomi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti