torstai 26. lokakuuta 2017

Eteenpäin yhteistyöllä ja tasa-arvolla





Olen Eeva Pitkänen Vantaan Havukoskelta ja olen ehdolla Invalidiliiton liittovaaleissa Etelä-Suomen vaalipiirissä numerolla 37. Asiat, joita pidän ensisijaisen tärkeänä ja joita lähtisin ajamaan uudessa liittovaltuustossa ovat:
  • Jokaisella vammaisella on omat, henkilökohtaiset tarpeensa ja palveluilla pitäisi olla kyky mukautua erilaisten asiakkaiden erilaisiin tarpeisiin. Kaikki eivät ole samasta puusta veistettyjä, edes vammaiset.
  • Vammaisilla pitäisi olla yhdenvertainen osallistumismahdollisuus yhteiskuntaan ja sen toimintaan. Ennakkoluulot eivät saisi olla vammaisia poissulkeva tekijä.
  • Vammaisten henkilöiden erilaisuuden kunnioittamisen ja hyväksymisen pitäisi olla osana ihmisten monimuotoisuutta ja yhteiskuntaa
Lähdin vuonna 1966 Helsinkiin Pudasjärveltä opiskelemaan Invalidisäätiön ammattikouluun ja sitä myötä tutustuin syvemmin invalidiyhdistys-toimintaan. Toimin Helsingin Invalidiyhdistyksen jäsenenä vuoteen 1983 asti, jonka jälkeen siirryin Vantaan Invalidiyhdistykseen muutettuani 1974 Vantaan Havukoskelle. Olen toiminut siellä hallituksen jäsenenä vuoteen 2008 asti, jonka jälkeen minut valittiin nykyiseen asemaani Vantaan Invalidien puheenjohtajaksi. Olin tänä keväänä ehdokkaana myös kuntavaaleissa, jossa ajoin ensisijaisesti vammaisten ja vanhusten asioita. Ehdokkuuteni ansiosta pääsin sosiaalilautakuntaan ja -jaostoon varasijalle.

Eeva Pitkänen



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti