sunnuntai 10. syyskuuta 2017

SOTE tulee - Oletko valmis


Sote- ja maakuntauudistus tulee olemaan ehkä suurin uudistus, mitä Suomessa on koskaan tehty. Sosiaali- ja terveyspalvelut tullaan tuottamaan 18 eri maakunnassa nykyisten kuntien ja kuntayhtymien sijaan.

Tämä tulee koskettamaan meitä kaikkia todella paljon. Varsinkin vammaisten henkilöiden elämään on tulossa suuria muutoksia. Tulee valinnanvapausmahdollisuus, jossa jokainen voi itse valita minkä toimijan kanssa tulee asioimaan. Suurta huolta vammaisille tulee aiheuttamaan valinnanvapaus. Onko todella kaikilla, varsinkin harvinaisia sairauksia sairastavilla tosiasiallinen mahdollisuus valita itselleen oikeaa hoitoa antava toimija?

Edellä mainittujen asioiden takia meidän jokaisen, joka on ehdolla liittovaltuustoon, on oltava mukana sote-uudistuksen suunnittelussa ja toteutuksessa.

Koska liittovaltuusto on Invalidiliiton korkein päättävä elin, on jokaisen valtuutetun pystyttävä keskustelemaan ja ottamaan kantaa oman maakunnan sote-uudistukseen.

Itse olen Invalidiliiton sote-johtoryhmän puheenjohtaja ja haluan samassa tehtävässä jatkaa myös tulevien vaalien jälkeen.

Sote tulee – Oletko valmis?

Keijo Kaskiaho Kaakkois-Suomen vaalipiiri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti