maanantai 18. syyskuuta 2017

Asioita ja erilaisia ihmisiä


Vammaisasia. Olen vammainen, mutta ajattelen, että vammaisuus ei ole minua kaikkein merkitsevimmin määrittelevä seikka - itseni, tai minua paremmin tuntevienkaan näkökulmasta.

Siinä on mielestäni asian ydin. Me järjestönä yritämme muuttaa uudelleen näkyväksi sitä, minkä vammaisuus yhteiskunnan ja yksittäisten ihmisten mielikuvissa niin helposti peittää - ihmistä ihmisten parissa.

Yhdenvertaisuus, esteettömyys, syrjinnän estäminen, oikea-aikaiset ja osuvat palvelut osana haluttua palveluketjua - kaikki Invalidiliiton agendat tähtäävät mielestäni tähän samaan.

Ajattelen, ettei pohjimmiltaan ole mitään vammaisasiaa. On vain asioita, ja erilaisia ihmisiä - eivätkä vammaiset ole aina niitä kaikkein erilaisimpia ihmisiä.

On olemassa tilaus vammaisten ihmisoikeuksia positiivisesti esille tuovalle tavalle tehdä tämän järjestön työtä, ja sitä tehdään jo.

Olen liittovaaleissa ehdokkaana Valtakunnallisten yhdistysten vaalipiirissä jatkaakseni kokemusteni, ammattini, ajatusteni mukaisesti vaikuttamista siinä, että kaltaisteni erilaisuus ei johtaisi epäkunnioittavaan tai epäoikeudenmukaiseen kohteluun Suomessa.

16, Nuutti Hiltunen, suunnittelija, fysioterapeutti
Invalidiliiton liittohallituksen jäsen
Selkäydinvammaiset Akson ry hallituksen jäsen
Euroopan selkäydinvammajärjestön ESCIF hallituksen jäsen
Järvenpään Seudun Invalidit ry hallituksen jäsen
Invalidiliiton Validia Asumispalvelut oy hallituksen jäsen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti