perjantai 10. marraskuuta 2017

Käytännön osaamista ja teoreettista tietämystä Invalidiliittoon



Olen työskennellyt Asevelvollisena vammautuneiden tukiprojektissa useita vuosia projektipäällikkönä. Tehtävänäni on antaa sekä neuvontaa ja vertaistukea asevelvollisena vammautuneille ja heidän läheisilleen että harjoittaa edunvalvontaa. Edunvalvontaa teen lehtikirjoituksin, lausunnoin ja tapaamalla poliitikkoja sekä virkamiehiä. Olen myös tottunut työskentelemään eri-ikäisten kanssa, koska yhdistyksemme ikähaitari ulottuu alle 20-vuotiaista yli 90-vuotiaisiin. Tätä työtä tehdään kaikille.

Ennen järjestötehtäviä työskentelin 10 vuotta Helsingin yliopistossa tutkijana ja opettajana. Olen taustaltani sosiaalipoliitikko. Köyhyys, syrjäytyminen ja monenlainen huono-osaisuus ovat minulle tuttuja asioita sekä arkipäivän elämässä että myös tieteellisestä näkökulmasta tarkasteltuna.

Esimerkiksi vammaisten yhteiskunnallisesta osallisuudesta puhutaan paljon, mutta monista vammaisten ihmisten elämää helpottavista toimenpiteistä huolimatta he jäävät kuitenkin helposti vaille mahdollisuuksia toimia yhteiskunnan täysivaltaisina jäseninä. Vammaisten itsensä osallistumisesta palveluihin ja palvelujärjestelmien tarjoamien roolien ja toimintamallien omaksumisesta puhutaan usein vammaisten yhteiskunnallisena osallisuutena.

Todellisuudessa vammaisten yhteiskunnallinen syrjäytyminen voi jopa lisääntyä, mikäli he eivät pysty tuomaan hyväksi näkemällään tavalla esiin omia palvelutarpeitaan ja henkilökohtaisia kokemuksiaan sekä ongelmiaan.

Olen ehdokkaana Invalidiliiton liittovaaleissa valtakunnallisten vaalipiirissä numerolla 19.

Jan Johansson, valtiotieteiden tohtori, projektipäällikkö
Asevelvollisena vammautuneiden tuki ry:n hallituksen jäsen
Invalidiliiton liittovaltuuston jäsen
Invalidiliiton yhdistystoiminnan kehittämistyöryhmän puheenjohtaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti